Ha különleges, mégis hazai ebédet, vacsorát tervezel, ez a tavaszi csirkés-zöldséges egytálétel a legjobb választás! Keress friss, hazai idényterményeket, hogy még ízesebb, még tavaszibb legyen az étel. Gazdag ízei, magyaros fűszerezése, frissítő üdesége Téged is le fog nyűgözni! És persze a családodat, vendégeidet is. Akár köret nélkül is tálalhatod, de rizzsel, törtkrumplival is nagyon finom ez a csirkés-zöldséges egytálétel. Az ínyencek akár különleges sajtokat is reszelhetnek a tetejére a sütés utolsó 5 percében.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 4 db vöröshagyma
- 4 db burgonya
- 1 db cukkini
- 1 db piros kaliforniai paprika
- ízlés szerint só, petrezselyemzöld, oliva olaj
A páchoz:
- 1 db citrom leve
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál oliva olaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk. Elkészítjük a pácot, amibe balzsamecet, oliva olaj, citromlé, só és bors kerül, majd beleforgatjuk a felkockázott húst.
Amíg a hús pácolódik, a vöröshagymát, burgonyát, cukkinit, kaliforniai paprikát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A kerámia edény aljára oliva olajat öntünk, erre jön a hagyma, amit megsózunk. A második réteg a felkarikázott krumpli lesz, amit sózunk és megszórjuk petrezselyemmel is. Harmadik réteg a pácolt csirkemell. Negyedik réteg a felkarikázott cukkini, ezt is sózzuk és petrezselyemmel megszórjuk. Tetejére kerül a feldarabolt paprika.
Rátesszük az edény fedelét és 200 °C-os sütőben kb. 60-80 percig sütjük. Ha nincs kerámiaedényünk, tepsiben is elkészíthető.
Tálaláskor szeletekre vágjuk, tálalás előtt megszórjuk friss vágott petrezselyemzölddel.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!