Csirkés-zöldséges egytálétel kerámia edényben

Csirkés-zöldséges egytálétel

Ha különleges, mégis hazai ebédet, vacsorát tervezel, ez a tavaszi csirkés-zöldséges egytálétel a legjobb választás! Keress friss, hazai idényterményeket, hogy még ízesebb, még tavaszibb legyen az étel. Gazdag ízei, magyaros fűszerezése, frissítő üdesége Téged is le fog nyűgözni! És persze a családodat, vendégeidet is. Akár köret nélkül is tálalhatod, de rizzsel, törtkrumplival is nagyon finom ez a csirkés-zöldséges egytálétel. Az ínyencek akár különleges sajtokat is reszelhetnek a tetejére a sütés utolsó 5 percében.

Hozzávalók:

A páchoz:


Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk. Elkészítjük a pácot, amibe balzsamecet, oliva olaj, citromlé, só és bors kerül, majd beleforgatjuk a felkockázott húst.

Amíg a hús pácolódik, a vöröshagymát, burgonyát, cukkinit, kaliforniai paprikát megtisztítjuk, feldaraboljuk.

A kerámia edény aljára oliva olajat öntünk, erre jön a hagyma, amit megsózunk. A második réteg a felkarikázott krumpli lesz, amit sózunk és megszórjuk petrezselyemmel is. Harmadik réteg a pácolt csirkemell. Negyedik réteg a felkarikázott cukkini, ezt is sózzuk és petrezselyemmel megszórjuk. Tetejére kerül a feldarabolt paprika.

Rátesszük az edény fedelét és 200 °C-os sütőben kb. 60-80 percig sütjük. Ha nincs kerámiaedényünk, tepsiben is elkészíthető.

Tálaláskor szeletekre vágjuk, tálalás előtt megszórjuk friss vágott petrezselyemzölddel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek