A főtt csöves kukorica mindenkiben a nyár, a strandok hangulatát idézi. Tudtad, hogy még gazdagabb, még ízletesebb ez az egyszer étel, ha “tejben-vajban fürösztöd” főzés közben? Eláruljuk a trükköket és praktikákat, hogy a Te főzött csöves kukoricád legyen a legfinomabb az ismerőseid körében! Varázsolj igazi nyári strandhangulatot otthonodba ezzel az egyszerű, mégis nagyszerű csemegével!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kukoricacsövekről eltávolítjuk a leveleket. Egy edény aljára teszünk a zsengébb, belső levelekből egy réteget, erre kerülnek rá a kukoricacsövek. Erre a lépésre azért van szükség, hogy biztosan ne égjenek meg a kukoricaszemek az alsó csöveken. Ha több adagot főzünk egyszerre, rakhatjuk több sorba is a csöveket, az összeset helyezzük az edénybe.
A tetejét szintén befedjük levelekkel. Megszórjuk sóval és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Van, aki arra esküszik, hogy a főzővízhez adott kristálycukor még ízletesebb végeredményhez vezet. Érdemes lehet kipróbálni ezt a praktikát is.
Fedő alatt elkezdjük főzni. Amikor felforr, hozzáadjuk a tejet és a vajat. Még kb. 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A csöves kukorica leszűrése után ízlés szerint sóval tálaljuk a kész finomságot.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!