Manapság már, az egyik legkedveltebb gyümölcsök csoportját erősíti a banán. Számos olyan vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz melyek jó hatással vannak szervezetünkre. Magas kalcium tartalmának köszönhetően erősíti csontozatunkat és fogazatunkat. Energizáló hatása miatt pedig sportolóknak vagy éppen diákoknak is kitűnő forrás.
Ha szeretnéd
A tortához:
- 2-3 db banán
- 3 db tojás
- 300 g cukor
- 1/3 teáskanál só
- 60 ml étolaj
- 280 ml tej (2, 8 %)
- 50 g kakaó
- 250 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 60 g vaj
- 1 evőkanál almaecet
A mázhoz:
Elkészítés
A lisztet, kakaót, cukrot, sót, szódabikarbónát elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, az olajat, az almaecetet és a vajat. A tésztát jól összedolgozzuk. Egy kivajazott, kerek tortaformába beleöntjük a massza harmadát, és ráfektetjük a banánkarikákat. Újra massza, rá megint a banánkarikák, végül lefedjük a maradék masszával. 170 fokon (alsó-felső sütés) 50-60 percig sütjük. Ha megsült, a formát óvatosan leszedjük, majd a tortát megfordítjuk. A tejet, cukrot, kakaót elkeverjük, és folyamatos kavargatás mellett összefőzzük. Ráöntjük a torta tetejére és elsimítjuk. A végeredmény egy finom, csokis sütemény, kellemesen puha tésztával. A csokimáz pedig megkoronázza a tortánkat.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!