Cukkini fánkocskák

Cukkini fánkocskák salátaágyon

A cukkini méltán kedvelt zöldség, hiszen sokoldalúan elkészíthető: sütve, főzve, grillezve, egészben vagy felkockázva. Mégis meg lehet unni. Ezért készültünk egy érdekességgel: ezek az apró cukkini fánkocskák mókás megjelenésükkel mosolyt csalnak az arcokra. A zöldségfasírtokhoz hasonló ízzel, megnyerőbb megjelenéssel elkápráztatják a vendégeket, ezért akár vendégváró falatkaként is tálalható ez a cukkinis recept. Akár olaj nélkül is süthető sütőben, tapadásmentes serpenyőben.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, majd kislyukú reszelőn lereszeljük. A tojást, liszttel, sütőporral, zúzott fokhagymával, kevés sóval és olajjal csomómentesen elkeverjük. Az így kapott tésztába beledolgozzuk a reszelt cukkinit is.

Forró olajba fél evőkanálnyi adagokat kanalazunk, és a „labdacsok” mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy ne szívja magába az olajat, ropogós maradjon a külseje.

Friss paradicsommal, zöldsalátával, mártogatóssal tálaljuk. Felszolgálható egyszerű tejföllel vagy ketchuppal, majonézzel is, de ha különleges ízvilágra vágyunk, készíthetünk hozzá egy egyszerű, de annál finomabb fehérrépakrémet.

Kedveled a zöldségfasírtokat? Érdekel a vegetáriánus és a vegán étrend? Feldobnád az ebédet valami különlegessel, valami szokatlannal? Kóstold meg cukkinifasírt és leveszöldség-fasírt receptünket is!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek