A cukkini méltán kedvelt zöldség, hiszen sokoldalúan elkészíthető: sütve, főzve, grillezve, egészben vagy felkockázva. Mégis meg lehet unni. Ezért készültünk egy érdekességgel: ezek az apró cukkini fánkocskák mókás megjelenésükkel mosolyt csalnak az arcokra. A zöldségfasírtokhoz hasonló ízzel, megnyerőbb megjelenéssel elkápráztatják a vendégeket, ezért akár vendégváró falatkaként is tálalható ez a cukkinis recept. Akár olaj nélkül is süthető sütőben, tapadásmentes serpenyőben.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 3 db tojás
- 6 ek. liszt
- 1 tk. só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. sütőpor
- 1 ek. olaj + 500 ml olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, majd kislyukú reszelőn lereszeljük. A tojást, liszttel, sütőporral, zúzott fokhagymával, kevés sóval és olajjal csomómentesen elkeverjük. Az így kapott tésztába beledolgozzuk a reszelt cukkinit is.
Forró olajba fél evőkanálnyi adagokat kanalazunk, és a „labdacsok” mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy ne szívja magába az olajat, ropogós maradjon a külseje.
Friss paradicsommal, zöldsalátával, mártogatóssal tálaljuk. Felszolgálható egyszerű tejföllel vagy ketchuppal, majonézzel is, de ha különleges ízvilágra vágyunk, készíthetünk hozzá egy egyszerű, de annál finomabb fehérrépakrémet.
Kedveled a zöldségfasírtokat? Érdekel a vegetáriánus és a vegán étrend? Feldobnád az ebédet valami különlegessel, valami szokatlannal? Kóstold meg cukkinifasírt és leveszöldség-fasírt receptünket is!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!