Diós-földimogyorós isler

Nemhiába az egyik legkedveltebb olajos mag a földimogyoró. Íze mellett számos jótékony hatása van a szervezetre. Vitaminokban gazdag és számos értékes olaj is megtalálható benne (például: olajsacglicerid). Annak ellenére, hogy amerikai mogyoróként is ismert, Kína és India a legnagyobb mogyoróterjesztő ország a világon.

Ha szeretnél valami újdonságot az ünnepekre és megkívántad a mogyorót, bátran próbáld ki az alábbi receptet.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az átszitált lisztet a darált dióval, mogyoróval, porcukorral, sóval, sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott margarint. Összedolgozzuk, majd végül az egy tojássárgáját is belegyúrjuk. Hűtőben kell pihennie 1 órát. Lisztezett felületen kinyújtjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10-15 percig sütjük. Elég, ha egy kicsi színt kap. A sütőből kivéve még puha, de ahogy hűl, úgy szilárdul meg és könnyen le tudjuk szedni a sütőpapírról. Miután kihűltek a korongok, meggylekvárral és szederlekvárral ragasztjuk össze őket. A csokoládét apró darabokra törjük, vízgőz felett felolvasztotjuk, kevés olajjal simára keverjük és bevonjuk vele az összeragasztott islereket.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek