Dödölle pirított hagymával

Dödölle

A dödölle igazi magyar népi étel. Ezt a hagyományos fogást sokan csak a népdalokból és a népmesékből ismerik. A dödölle elkészítése roppant egyszerű. Szalonnával-hagymával gazdagon készítve akár önmagában is mennyei fogás, de köretként is megállja a helyét. A dödölle alapja a minőségi burgonya. A Zabosfai Zöldséges üzleteiben törekszünk magyar termelők kimagasló minőségű áruit értékesíteni. Aki ránk hallgat, a magyar burgonyából a legkiválóbb dödöllét tudja elkészíteni családja számára!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felkockázzuk, és annyi sós vízben, ami éppen ellepi, feltesszük főni. Amíg a burgonya fő, felkockázzuk a hagymát, és bő olajban megpirítjuk. Ha már majdnem kész, adhatunk hozzá egy kevés pirospaprikát és félretesszük.

A megfőtt burgonyát a főzőlevével együtt összetörjük. Még mindig a tűzön hagyva fakanállal beledolgozzuk a lisztet, míg kemény masszát nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről az edényt.

A hagymás zsiradékba belemártunk egy kanalat és a masszából kis darabokat szaggatunk és egy tűzálló tálba rakjuk. Addig ismételjük a szaggatást, amíg el nem fogy a massza. Soronként meglocsoljuk a hagymás zsiradékkal és 180 C°-os sütőben ropogósra sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek