A mangót egyes országokban a “gyümölcsök királyának” nevezik. Nagy gyümölcsről van szó, aminek nagy, csonthájas magja van. A gyümölcshús édes ízű, és a szádban szétomlik, ha a mangó érett és puha. Alacsony kalóriatartalma magas tápanyagtartalommal társul, ami igazán ideális felállás. Magas a C-vitamin tartalma, ami erősíti az immunrendszert. Jó hatással van a szív működésére, amit a magnézium- és a káliumtartalmának köszönhet.
Ha egy könnyed édességre vágysz, a mangó fantasztikus ízével, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 8 dl víz
- 12 evőkanál kukoricadara
- 1 csipet só
- 8 g vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- ízlés szerint tej
- ízlés szerint mangó
Elkészítés:
A vízhez adjuk a cukrot, csipet sót és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Lassan belecsorgatjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Félretesszük, hogy kissé pihenjen, szilárduljon az állaga. Vizes kanállal galuskákat szaggatunk. Hideg tejjel felöntjük, és darabolt mangóval kínáljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!