Édes puliszka mangóval

A mangót egyes országokban a “gyümölcsök királyának” nevezik. Nagy gyümölcsről van szó, aminek nagy, csonthájas magja van. A gyümölcshús édes ízű, és a szádban szétomlik, ha a mangó érett és puha. Alacsony kalóriatartalma magas tápanyagtartalommal társul, ami igazán ideális felállás. Magas a C-vitamin tartalma, ami erősíti az immunrendszert. Jó hatással van a szív működésére, amit a magnézium- és a káliumtartalmának köszönhet.

Ha egy könnyed édességre vágysz, a mangó fantasztikus ízével, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vízhez adjuk a cukrot, csipet sót és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Lassan belecsorgatjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Félretesszük, hogy kissé pihenjen, szilárduljon az állaga. Vizes kanállal galuskákat szaggatunk. Hideg tejjel felöntjük, és darabolt mangóval kínáljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek