Édesburgonyás pogácsa, magvakkal

Pogácsa fektetett téglalap

A burgonyás pogácsáról már mindenki hallott. Nagyanyáink pogácsa receptjeit azonban nem egyszerű modernizálni, hiszen a ma népszerű alapanyagok máshogy viselkednek sütés közben, mint azt korábban megszoktuk. Éppen ezért új köntösbe bújtatott, modern pogácsa receptet hoztunk, amely nem csak mennyeien finom, de még egészséges is. Ezt a sós finomságot a színesebb és más vitaminokat tartalmazó édesburgonyából is elkészítheted.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Az édesburgonyát apró kockákra vágjuk, majd sós vízben feltesszük főni. Krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a tojást. Összegyúrjuk, letakarva 30 percig pihentetjük.

Kisodorjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket lekenjük villával felvert tojással. A magvakat egy tálban összekeverjük és megszórjuk vele a pogácsák tetejét. Sütés előtt 20 percig pihentetjük a tepsiben. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Légkeveréses sütéssel kb. 20 percig sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek