Sokan nem is gondolná asz ember, hogy csodás íze mellett, micsoda vitaminbomba az édesburgonya. Magas rost- és ásványi anyag tartalma mellett, A- B- és C vitaminban és vasban gazdag. Magnézium tartalma miatt pedig segít a stressz illetve izomgörcsök leküzdésében.
Ha megkívántad az édesburgonyát és szeretnél valami újdonságot kipróbálni, bátran készítsd el az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 300 g édesburgonya püré
- 250 g margarin
- 2-3 ek. tejföl (csak ha nem állna össze a tészta)
- 1,5 cs. szárított élesztő
- 1,5-2 tk. só
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
A batátát villával megszurkáljuk és héjastól puhára sütjük a sütőben. A liszt, törött édesburgonya, só, margarin, tejföl és szárított élesztő felhasználásával lágy tésztát gyúrunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojássárgával megkenjük, sajttal megszórjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!