Tovább gyakorlunk a húsvétra, és egy újabb finomsággal készültünk Nektek. Ez egy édes pite, amit az eper és a mandula íze gazdagít. Lassan érkezik az eper szezonja, amit nem szabad kihagyni akár csak magában akár mindenféle süteményben nagyon finom.
Ha egy könnyed, egyszerű és finom desszertre vágysz, ezt a receptet csak ajánlani tudjuk!
Hozzávalók:
- 27 dkg finomliszt
- 8 g sütőpor
- 17 dkg kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 18 dkg margarin
- kb. 40 dkg friss eper
- 5 dkg durvára vágott mandula
Elkészítés:
A cukrot a tojások sárgájával kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. A tojások sárgájához adjuk az olvasztott margarint, majd két adagban a sütőporos lisztet. Végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Az epreket megmossuk, felvágjuk és összekeverjük a durvára vágott mandulával. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és az epret eloszlatjuk a tetején. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 25 perc alatt készre sütjük a pitét.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!