Ha egy könnyed tavaszi süteményt keresel, ez az! Az epres pite egyszerű kevert tésztával készül, amelyet gyorsan és könnyen el tud készíteni egy kezdő konyhatündér is. A friss eper nem csak nagyon finom, de vidám színt ad ennek a desszertnek. Az epres pite akár születésnapra, névnapra is süthető kerek tortaformában, de tepsiben sütve, kis szeletekre vágva feldobhatja a vasárnapi ebédet, vagy a szürke hétköznapokat is.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 9 dkg cukor
- 1 csomag vanillincukor
- 2 dl tejföl
- 40 ml olaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 50 dkg földieper
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és a vanillincukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt és belecsorgatjuk az olajat. A masszába szitáljuk a lisztet, sütőport és alaposan elkeverjük benne. Végül a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A habot lazán belekeverjük a masszába.
Egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát eligazítjuk benne. A tetejét sűrűn kirakjuk félbevágott eperszemekkel. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Az epres pitét kihűlve szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!