A nagy krémes tortákkal ellentétben ez az epres-túrós piskóta sokkal egyszerűbb, ám ugyanolyan finom sütemény. Elszórtan tartalmaz túrókrémet és epret, ugyanakkor ezek az ízek nem dominálnak, nem nyomják el a könnyed, puha piskótát. Tálalható porcukorral meghintve, de akár vanília- vagy eperfagylalttal is. Ha tortává szeretnénk alakítani, elég bele egy egyszerű vaníliakrémet főzni és máris kész az epres-túrós piskóta torta!
Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vanillincukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
A krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál tejföl
A díszítéshez:
- 20 szem eper
Elkészítés:
Először elkészítjük a krémet. Ehhez egy tálban összekeverjük a tehéntúrót, a tejfölt, a vaníliás pudingport és a porcukrot. A jól összedolgozott krémet félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd egyenletesen hozzáadjuk az étolajat. A liszt, sütőpor és csipet só keverékét a tejjel felváltva a tojásos krémhez adagoljuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk, majd a túrókrémet egy teáskanállal belepöttyözzük. Minden pötty közepébe egy szem epret teszünk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!