Epres-túrós piskóta

Epres-túrós piskóta

A nagy krémes tortákkal ellentétben ez az epres-túrós piskóta sokkal egyszerűbb, ám ugyanolyan finom sütemény. Elszórtan tartalmaz túrókrémet és epret, ugyanakkor ezek az ízek nem dominálnak, nem nyomják el a könnyed, puha piskótát. Tálalható porcukorral meghintve, de akár vanília- vagy eperfagylalttal is. Ha tortává szeretnénk alakítani, elég bele egy egyszerű vaníliakrémet főzni és máris kész az epres-túrós piskóta torta!

Hozzávalók a piskótához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Elkészítés:

Először elkészítjük a krémet. Ehhez egy tálban összekeverjük a tehéntúrót, a tejfölt, a vaníliás pudingport és a porcukrot. A jól összedolgozott krémet félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd egyenletesen hozzáadjuk az étolajat. A liszt, sütőpor és csipet só keverékét a tejjel felváltva a tojásos krémhez adagoljuk.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk, majd a túrókrémet egy teáskanállal belepöttyözzük. Minden pötty közepébe egy szem epret teszünk.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek