A gyümölcslevesek közül az almaleves az egyik olyan, ami egyetlen gyümölcsből készítve is izgalmas marad. Próbáljunk édesebb almát használni, ha krémesebb, lágyabb levest szeretnénk főzni, vagy válasszuk a savanykásabb almafajtákat, ha frissítő, könnyedebb almaleves a célunk. Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve még pikánsabb ízvilágot kapunk. A jól elkészített almaleves szinte egy desszert különlegességével vetekedik! Kisgyermekeknek akár összeturmixolva, krémlevesként is felszolgálhatjuk.
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 4 db szegfűszeg
- 1 liter víz
- Ízlés szerint cukor
- Ízlés szerint fahéj
- 8 evőkanál citromlé
- ½ liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vanillincukor
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és vízzel felöntjük, majd feltesszük főni. Ha a víz már meleg, beletesszük a fűszereket. A cukor mennyisége függ az alma édességtartalmától is.
Amíg a leves alapja fő, csomómentesen elkeverjük a tejben a pudingport és a vanillincukrot. Ha a gyümölcs már félig megpuhult, beleöntjük a levesbe a pudingporos tejet és felforraljuk. Pár perc forralás után érezzük, hogy sűrűsödni kezd az almaleves, ekkor levehetjük a tűzhelyről.
A kész almalevest lehet hűtőhidegen és forrón is tálalni.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!