Fahéjas almaleves

Almaleves

A gyümölcslevesek közül az almaleves az egyik olyan, ami egyetlen gyümölcsből készítve is izgalmas marad. Próbáljunk édesebb almát használni, ha krémesebb, lágyabb levest szeretnénk főzni, vagy válasszuk a savanykásabb almafajtákat, ha frissítő, könnyedebb almaleves a célunk. Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve még pikánsabb ízvilágot kapunk. A jól elkészített almaleves szinte egy desszert különlegességével vetekedik! Kisgyermekeknek akár összeturmixolva, krémlevesként is felszolgálhatjuk.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és vízzel felöntjük, majd feltesszük főni.  Ha a víz már meleg, beletesszük a fűszereket. A cukor mennyisége függ az alma édességtartalmától is.

Amíg a leves alapja fő, csomómentesen elkeverjük a tejben a pudingport és a vanillincukrot. Ha a gyümölcs már félig megpuhult, beleöntjük a levesbe a pudingporos tejet és felforraljuk. Pár perc forralás után érezzük, hogy sűrűsödni kezd az almaleves, ekkor levehetjük a tűzhelyről.

A kész almalevest lehet hűtőhidegen és forrón is tálalni.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek