Bár a naptár szerint már elkezdődött a tavasz, a borongós idő még mindig a forró ételekhez és édességekhez hozza meg a kedvünket. Ezúttal egy ízletes és egyszerűen elkészíthető fahéjas-diós sült alma receptet hoztunk nektek, ami garantáltan felmelegít ebben a csípős időjárásban. Mindössze néhány összetevőre van szükség, és az egész családot elkápráztathatod ezzel az egészséges desszerttel. Ugye Te is elkészíted?
Hozzávalók:
- 5 db Idared alma
- 1 marék dió
- 1 marék mazsola
- 1-2 tk. kandírozott narancshéj
- 2-3 ek. méz
- 1 tk. fahéj
- 1-2 ek. citromlé
Elkészítés:
Az almák tetejét levágjuk, ez lesz a „kalapjuk”. A magházat karalábévájóval kiszedjük, ezzel üreget készítünk a tölteléknek. (Ügyeljünk rá, hogy az alját ne lyukasszuk ki.) Meglocsoljuk citromlével. A töltelékhez a diót apróra vágjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, mazsolát, mézet és fahéjat. Összekeverjük, majd betöltjük az almák üregébe. Tetejét a „kalappal” lezárjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az almákat. 180 fokon, légkeveréssel kb. 15-20 percig sütjük. Akkor vannak készen a sült alma, amikor ráncosodni kezd az almák héja.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!