Fehér csokis, kivis panna cotta

A hideg időben különösen oda kell figyelnünk szervezetünk egészségére. Ajánlott legalább hetente egyszer, egy-egy gyümölcsnapot tartani, melynek elengedhetetlen eleme a kivi. Nem csak nagy mértékű C-vitamin tartalma segíti immunrendszerünket, hanem magas antioxidáns tartalma is. Mindezek mellett, gazdag rostforrás és nem okoz túlzott vércukorszint-ingadozást emiatt pedig fogyókúra esetén is javasolt fogyasztása.

Hozzávalók:

Fehér réteg:


Kivis réteg:

Díszítés:

Elkészítés:

A tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével alacsony hőfokra tesszük, hozzáadjuk a fehér csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad. Tűzről levéve hozzáadjuk a cukorral elkevert zselatinport és addig kevergetjük, amíg a cukor és a zselatinpor feloldódik. Poharakba töltjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. A kivit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott kiviből három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét. Pürésítjük, beleöntjük a zselatinport és olvadásig melegítjük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a darabolt kivit, egy kicsit hűtjük és a megdermedt fehér rétegre kanalazzuk. Ismét hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal kínáljuk!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek