A hideg időben különösen oda kell figyelnünk szervezetünk egészségére. Ajánlott legalább hetente egyszer, egy-egy gyümölcsnapot tartani, melynek elengedhetetlen eleme a kivi. Nem csak nagy mértékű C-vitamin tartalma segíti immunrendszerünket, hanem magas antioxidáns tartalma is. Mindezek mellett, gazdag rostforrás és nem okoz túlzott vércukorszint-ingadozást emiatt pedig fogyókúra esetén is javasolt fogyasztása.
Hozzávalók:
Fehér réteg:
- 3 dl tej
- 3 dl habtejszín
- ½ vaníliarúd kikapart belseje
- 1 kk. vanília aroma
- 2 tk. zselatinpor
- 1 ek. porcukor
- 5 dkg fehér csokoládé
Kivis réteg:
- 6 db kivi
- 1 tk. zselatinpor
- 1 ek. porcukor
- ½ citrom leve
Díszítés:
- tejszínhab
- csokoládéforgács
Elkészítés:
A tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével alacsony hőfokra tesszük, hozzáadjuk a fehér csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad. Tűzről levéve hozzáadjuk a cukorral elkevert zselatinport és addig kevergetjük, amíg a cukor és a zselatinpor feloldódik. Poharakba töltjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. A kivit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott kiviből három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét. Pürésítjük, beleöntjük a zselatinport és olvadásig melegítjük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a darabolt kivit, egy kicsit hűtjük és a megdermedt fehér rétegre kanalazzuk. Ismét hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal kínáljuk!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!