Fehérboros babfőzelék kolbásszal és vöröshagymával

Ez a recept tökéletesen megállja a helyét a hétvégi családi ebédnél. Szükség van egy éjszakás áztatásra, tehát egy kicsit előre kell gondolkodnunk ha belevágunk. Egy igazán magyaros ételről van szó, mivel főzelék alapból és a kolbász, a vöröshagyma és a fűszerezés miatt is.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az öteletelésben a hétvégi ebédhez. Kellemes hétvégét kívánunk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Karikára vágott sárgarépával, babérlevéllel, szegfűborssal és fekete borssal puhára főzzük. A fehérborhoz hozzáadjuk a lisztet, ecetet és simára keverjük. A főzelékhez adjuk a habarást. Ha nem elég sűrű, kevés babot kiszedünk, összetörjük és pürésítve rakjuk vissza. Sózzuk, borsozzuk. A zsírt felmelegítjük, belerakjuk a vöröshagymát és a felkarikázott füstölt kolbászt, megpirítjuk. A főzeléket a hagymás, kolbászos zsírral megöntözve tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek