Ez a recept tökéletesen megállja a helyét a hétvégi családi ebédnél. Szükség van egy éjszakás áztatásra, tehát egy kicsit előre kell gondolkodnunk ha belevágunk. Egy igazán magyaros ételről van szó, mivel főzelék alapból és a kolbász, a vöröshagyma és a fűszerezés miatt is.
Reméljük, hogy tudtunk segíteni az öteletelésben a hétvégi ebédhez. Kellemes hétvégét kívánunk!
Hozzávalók:
- 500 g fehérbab
- 1 db sárgarépa
- 1 ek. finomliszt
- 3 ek. fehérbor
- 1 ek. zsír
- 1 db vöröshagyma
- 100 g füstölt házi kolbász
- 1 ek. ecet
- ízlés szerint só, egész bors, szegfűbors
- 1 db babérlevél
Elkészítés:
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Karikára vágott sárgarépával, babérlevéllel, szegfűborssal és fekete borssal puhára főzzük. A fehérborhoz hozzáadjuk a lisztet, ecetet és simára keverjük. A főzelékhez adjuk a habarást. Ha nem elég sűrű, kevés babot kiszedünk, összetörjük és pürésítve rakjuk vissza. Sózzuk, borsozzuk. A zsírt felmelegítjük, belerakjuk a vöröshagymát és a felkarikázott füstölt kolbászt, megpirítjuk. A főzeléket a hagymás, kolbászos zsírral megöntözve tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!