Fehércsokis eperturmix

Eperturmix

Az eper a kicsik és nagyok egyik kedvenc gyümölcse. Ez az édes termés nagyon sokoldalú, hiszen nem csak magában, de lekvárként, levesben, süteményekben és joghurtokban is nagyon finom. A fehércsoki lágy, krémes íze harmonizál az eper frissességével. A titkos összetevő, amitől igazán mennyei lesz ez az eperturmix, nem más, mint a vanília! Használhatsz vaníliarudat, de ha az nincs otthon, ne aggódj! A vaníliás cukor is kellően megfűszerezi ezt az édes eperturmixot.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejet egy edénybe öntjük, beletörjük a fehér csokit, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve  felolvasztjuk a csokit benne. Hagyjuk kihűlni, majd összeturmixoljuk az eperrel és a vanillincukorral. A vanília igazán megbolondítja ezt az egyszerű eperturmixot. Vanillincukor helyett használhatunk vanília aromát vagy a tejet összefőzhetjük egy vaníliarúddal is. Poharakba öntjük és elfogyasztjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek