Az eper a kicsik és nagyok egyik kedvenc gyümölcse. Ez az édes termés nagyon sokoldalú, hiszen nem csak magában, de lekvárként, levesben, süteményekben és joghurtokban is nagyon finom. A fehércsoki lágy, krémes íze harmonizál az eper frissességével. A titkos összetevő, amitől igazán mennyei lesz ez az eperturmix, nem más, mint a vanília! Használhatsz vaníliarudat, de ha az nincs otthon, ne aggódj! A vaníliás cukor is kellően megfűszerezi ezt az édes eperturmixot.
Hozzávalók:
- 400 ml tej (ízlés szerint lehet növényi tej is)
- 75 g fehércsoki
- 200 g eper
- 10 g vanillincukor
Elkészítés:
A tejet egy edénybe öntjük, beletörjük a fehér csokit, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a csokit benne. Hagyjuk kihűlni, majd összeturmixoljuk az eperrel és a vanillincukorral. A vanília igazán megbolondítja ezt az egyszerű eperturmixot. Vanillincukor helyett használhatunk vanília aromát vagy a tejet összefőzhetjük egy vaníliarúddal is. Poharakba öntjük és elfogyasztjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!