„Fehérrépa” krémleves

Fehérrépa krémleves díszítve

A krémleves laktató és tápláló, akár önmagában is elég lehet ebédre. Elkészítése gyors és egyszerű, a minőségi alapanyagok pedig garantálják a mennyei ízt és a vitaminokat. Ha a sűrű leveseket szereted, tálalhatod különféle levesbetétekkel, de egyenletes krémként is gyönyörű fogás a krémleves. A petrezselyemgyökér segít az emésztési panaszok enyhítésében, ezért ez a krémleves remek folyadékpótlás lehet a gyengélkedőknek és mellette még a szükséges tápanyagokat is pótolja. Ha kedveled a pikáns krémleveseket, kóstold meg a királyi fokhagymakrémleves receptünket is!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A krémleveshez a hagymát felaprítjuk és vajon megdinszteljük. Ha megpuhult, mehetnek bele a tisztított, felkockázott zöldségek. Jól átforgatjuk, majd egy liter  alaplével felöntjük és addig főzzük, amíg meg nem puhul minden zöldség. Ha nincs alaplevünk, egy liter hideg vízzel és húsleves kockával is készíthetjük.

Mikor megfőtt a krémleves alap, botmixerrel pépesítjük, majd tejszínt adunk hozzá, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.  Levesgyönggyel, pirított kenyérkockával vagy egyszerűen aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

A kenyérkockát érdemes sütőben alacsony hőfokon pirítani, hogy ne ázzon el az olajban. Mindig annyi kenyérkockát pirítsunk, amennyi elfogy egy étkezés során, különben a kicsapódó pára átnedvesítheti a kenyérkockákat, ahogy hűlnek, vagy túlzottan kiszáradhatnak a kockák, ha órákon át fedetlen edényben pihennek. Ilyen esetben morzsának alkalmas a kenyérkocka ledarálás után.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek