Fehérrépa püré szerecsendióval

Sokan nem is gondolják, de a leginkább ételek ízesítésére használt petrezselyemgyökér számos jótékony hatást tud szervezetünkre kifejteni. Eredetileg a Földközi-tenger környékéről származik és onnan indult világhódító útjára. Nyers formájában fogyasztva, kiválóan enyhít emésztési problémáinkat. Magas A-, E vagy éppen K-vitamin tartalmának köszönhetően pedig támogatja immunrendszerünket is a hidegebb napokon.

Hozzávalók:

  • 80 dkg friss petrezselyemgyökér (6-7 szál)
  • 1 tk.
  • 1 kk. fehérbors (csapott)
  • pár szál petrezselyemzöld
  • 10 dkg vaj
  • 2 késhegynyi szerecsendió

A fehérrépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és annyi hideg vízzel tesszük fel főni, amennyi majdnem ellepi. (Később a vízzel együtt turmixoljuk le, ezért ne legyen túl sok, mert folyós lesz!). Beletesszük a sót és a fehérborsot. Közepes hőfokon puhára főzzük, ez kb. 30-40 percet vesz igénybe. A megfőtt gyökeret a levével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vajat és a szerecsendiót. Kevergetjük, amíg egynemű nem lesz. Apróra vágott, friss petrezselyemzölddel vagy metélőhagymával tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek