Olívás fejessaláta csirkemellel

Saláta csirkemellel

A nyár a könnyed saláták időszaka. A nehéz ételektől sokaknak elmegy a kedve a melegebb időben. Ez a könnyed saláta olyan exkluzív alapanyagokkal készül, mint a kecskesajt, vagy az oliva olaj, ezáltal könnyedsége ellenére is a luxus érzetét kelti. A saláta csirkemellel könnyen emészthető ételt alkot, mely akár hidegen is fogyasztható. A különleges fűszerek teszik teljessé a saláta csirkemellel alkotott párosát. Ha igazán könnyed fogásra vágyunk, akár még az öntetet is elhagyhatjuk, hogy még jobban érvényesüljenek a saláta különleges alkotóelemei.

Hozzávalók a pirított csirkemellhez:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 0.5 evőkanál sertészsír
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 2 késhegynyi bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • ízlés szerint 

A salátához:

Az öntethez:

Elkészítés:

Először a kisebb darabokra vágott csirkehúst a zsíron megpirítjuk. Mikor kifehéredik, fűszerezzük cayenne borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval és végül ízlés szerint sózzuk.

Felvágjuk a salátát, a lila hagymát, a fekete olívabogyót és az erős paprikát. A felvágott zöldségekhez hozzáadjuk a sült csirkemellet, elkeverjük és meghintjük majorannával. A kecskesajtot rámorzsoljuk a salátára, meglocsoljuk oliva olajjal, sózzuk, borsozzuk.

Ezután elkészítjük a salátaöntetet. A tejfölt, majonézt, sót, zúzott fokhagymát alaposan elkeverjük és a salátára öntjük. Ezzel már készen is van az ínyenc salátánk. Jó étvágyat kívánunk!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek