A nyár a könnyed saláták időszaka. A nehéz ételektől sokaknak elmegy a kedve a melegebb időben. Ez a könnyed saláta olyan exkluzív alapanyagokkal készül, mint a kecskesajt, vagy az oliva olaj, ezáltal könnyedsége ellenére is a luxus érzetét kelti. A saláta csirkemellel könnyen emészthető ételt alkot, mely akár hidegen is fogyasztható. A különleges fűszerek teszik teljessé a saláta csirkemellel alkotott párosát. Ha igazán könnyed fogásra vágyunk, akár még az öntetet is elhagyhatjuk, hogy még jobban érvényesüljenek a saláta különleges alkotóelemei.
Hozzávalók a pirított csirkemellhez:
- 25 dkg csirkemellfilé
- 0.5 evőkanál sertészsír
- 1 kávéskanál cayenne bors
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 2 késhegynyi bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- ízlés szerint só
A salátához:
- 1 db fejessaláta
- 5 dkg fekete olajbogyó
- 1 fej lilahagyma
- 1 db csípős paprika
- 6 dkg kecskesajt (morzsolva)
- ízlés szerint só, bors
- 1 kávéskanál majoranna
- 2 evőkanál oliva olaj
Az öntethez:
Elkészítés:
Először a kisebb darabokra vágott csirkehúst a zsíron megpirítjuk. Mikor kifehéredik, fűszerezzük cayenne borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval és végül ízlés szerint sózzuk.
Felvágjuk a salátát, a lila hagymát, a fekete olívabogyót és az erős paprikát. A felvágott zöldségekhez hozzáadjuk a sült csirkemellet, elkeverjük és meghintjük majorannával. A kecskesajtot rámorzsoljuk a salátára, meglocsoljuk oliva olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Ezután elkészítjük a salátaöntetet. A tejfölt, majonézt, sót, zúzott fokhagymát alaposan elkeverjük és a salátára öntjük. Ezzel már készen is van az ínyenc salátánk. Jó étvágyat kívánunk!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!