Fetával töltött almapaprika

Habár az almapaprika kapcsán általában valamilyen savanyúságra gondolunk először, ám ennél sokkal változatosabb fogásokat készíthetünk belőle. Emellett pedig a jótékony hatásairól sem érdemes megfeledkeznünk. Tudtad például, hogy állítólag az almapaprikában hétszer annyi C-vitamin található, mint a citromban? De mi mást is készíthetünk ebből a zöldségből a savanyúságokon túl? Próbáld ki például ezt a töltött almapaprika receptet, amelyet a feta sajt krémességével tettünk varázslatossá.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg almapaprika
  • 1 csomag feta sajt
  • ízlés szerint snidling
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

Az almapaprikát leginkább savanyítani szokták a háziasszonyok, de a friss paprikalabdacsok megtöltve nagyon mutatós, vitamindús falatok lehetnek a család asztalán. A paprikákat magjuktól megtisztítjuk. A fetasajtot ízlés szerint kikeverjük borssal, oregánóval és bazsalikommal. Apróra vágott snidlinget adunk hozzá, majd megtöltjük vele a paprikákat. Önmagában is fogyasztható, de kitűnő köret mindenféle húshoz.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek