Habár az almapaprika kapcsán általában valamilyen savanyúságra gondolunk először, ám ennél sokkal változatosabb fogásokat készíthetünk belőle. Emellett pedig a jótékony hatásairól sem érdemes megfeledkeznünk. Tudtad például, hogy állítólag az almapaprikában hétszer annyi C-vitamin található, mint a citromban? De mi mást is készíthetünk ebből a zöldségből a savanyúságokon túl? Próbáld ki például ezt a töltött almapaprika receptet, amelyet a feta sajt krémességével tettünk varázslatossá.
Hozzávalók:
- 0,5 kg almapaprika
- 1 csomag feta sajt
- ízlés szerint snidling
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az almapaprikát leginkább savanyítani szokták a háziasszonyok, de a friss paprikalabdacsok megtöltve nagyon mutatós, vitamindús falatok lehetnek a család asztalán. A paprikákat magjuktól megtisztítjuk. A fetasajtot ízlés szerint kikeverjük borssal, oregánóval és bazsalikommal. Apróra vágott snidlinget adunk hozzá, majd megtöltjük vele a paprikákat. Önmagában is fogyasztható, de kitűnő köret mindenféle húshoz.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!