Az esti filmnézéshez vagy a gyerekek uzsonnájára mindig jó, ha van a hűtőszekrényben egy finom mártogatós. Ha már unod a padlizsánkrémet és az ajvárt, mutatunk valami egészen újat! A fehérrépakrém sült fehérrépát tartalmaz, így hűtőszekrényben akár egy-másfél hétig is tárolható — feltéve, hogy marad belőle. Pirítósra kenve remek reggeli vagy tízórai válik belőle, de a fehérrépakrém akár húsok mellé is fogyasztható ebédre.
Hozzávalók:
- 3 db petrezselyemgyökér
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 g vaj
- 250 ml tej
- 2 ek. oliva olaj
- ízlés szerint kakukkfű
Elkészítés:
A petrezselyemgyökeret kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és az oliva olajjal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon aranybarnára sütjük.
A sült fehérrépát tejjel, vajjal, zúzott fokhagymával és ízlés szerint kakukkfűvel simára turmixoljuk. A kész fehérrépakrémet tegyük műanyag tárolóba, vagy tálaljuk kis tálkákba.
A fehérrépakrém szobahőmérsékleten tálalva a legfinomabb, úgy adja ki az aromákat. Hűtőszekrényben tároljuk, de fogyasztás előtt 15-20 perccel tegyük ki a konyhapultra kicsit melegedni.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!