A frankfurti leves a neve ellenére igazi magyar csemege! Készíthető hagyományos fejeskáposztából, de szerintünk kínai kelből készítve sokkal finomabb, zsengébb. A frankfurti leves szerintünk paprikával az igazi, de ízlés szerint készíthető paprika nélkül, “fehér rántással” is. Virsli helyett füstölt húst, kolbászt is lehet bele főzni, de mi a könnyed, harmonikus ízeket kedveljük ebben a levesben. Neked mi a kedvenc változatod?
Hozzávalók:
- 1 db kínai kel
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 db burgonya
- 2 pár virsli
- kevés olaj
- 2 púpos evőkanál liszt
- 1 evőkanál paprika (elhagyható)
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint só, bors, köménymag
Elkészítés:
A kínai kelt hosszában félbevágjuk és ujjnyi vastagra felcsíkozzuk. Hideg vízben feltesszük főni. A fokhagymát belenyomjuk a káposzta főzővizébe, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal ízesítjük.
A krumplit kockára vágjuk és a felforrt leveshez adjuk. Ha a burgonya és a kínai kel megpuhult, mehet bele a felkarikázott virsli.
Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, belekeverjük a paprikát, hideg vízzel felengedjük és folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük.
A tejfölt egy edényben kevés leveslével elkeverjük, és pár perc alatt összeforraljuk a levessel.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!