Frankfurti leves kínai kelből

Frankfurti leves

A frankfurti leves a neve ellenére igazi magyar csemege! Készíthető hagyományos fejeskáposztából, de szerintünk kínai kelből készítve sokkal finomabb, zsengébb. A frankfurti leves szerintünk paprikával az igazi, de ízlés szerint készíthető paprika nélkül, “fehér rántással” is. Virsli helyett füstölt húst, kolbászt is lehet bele főzni, de mi a könnyed, harmonikus ízeket kedveljük ebben a levesben. Neked mi a kedvenc változatod?

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kínai kelt hosszában félbevágjuk és ujjnyi vastagra felcsíkozzuk. Hideg vízben feltesszük főni. A fokhagymát belenyomjuk a káposzta főzővizébe, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal ízesítjük.

A krumplit kockára vágjuk és a felforrt leveshez adjuk. Ha a burgonya és a kínai kel megpuhult, mehet bele a felkarikázott virsli.

Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, belekeverjük a paprikát, hideg vízzel felengedjük és folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük.

A tejfölt egy edényben kevés leveslével elkeverjük, és pár perc alatt összeforraljuk a levessel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek