Füstölt sajtos pulykaraguleves

Pulykaraguleves füstölt sajttal

A pulykaraguleves könnyen emészthető étel, mégis laktató. Ha egy gyors levesre vágysz, ezt a ragulevest akár 20-30 perc alatt elkészítheted! A ragulevesek tejfölös-savanykás ízvilága a magyar konyha szerves része. Ha egy kis különlegességre vágysz, készítsd a pulykaragulevest tejszínnel és füstölt sajttal. A nyúlós olvadt sajt és a krémes tejszín ugyanis extravagáns hangulatot kölcsönöz ennek az egyszerű pulykaragulevesnek.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk és a reszelt hagymával, sóval, borssal, tárkonnyal feltesszük főni. A pulykamellet felkockázzuk és a vajon kevés borssal, sóval fehéredésig sütjük, majd a leveshez adjuk és kb. 20 percig főzzük. A tejszínben elkevert liszttel behabarjuk a pulykaragulevest. Miután felforrt, beletesszük a reszelt füstölt sajtot. Amikor ismét forrásban van, belefacsarjuk a citrom levét és már kész is van a pulykaraguleves.

Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemzölddel, tárkonnyal vagy apró karikákra vágott friss tavaszi újhagymával.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek