Gesztenyés sültalma krémleves (laktózérzékenyeknek)

A hideg téli napokon nincs is jobb, mint egy jó meleg sültalma krémlevessel felturbózni szervezetünket. Nem csak íze miatt, hanem jótékony hatásai miatt is érdemes fogyasztanunk. Egy darab alma számos jótékony élettani hatással bír szervezetünkre. A benne lévő kálium csökkenti vérnyomásunkat, illetve számos vitamint és antioxidánst tartalmaz. Héja pedig tisztító hatással bír.

Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni és felturbózni szervezetedet, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almákat előmelegített sütőben 220 °C-on 40 perc alatt megsütjük. Az apróra vágott hagymát zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kakukkfüvet, sózzuk és borsozzuk. A sült almák héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk és a gesztenyével együtt a lepirított hagymához adjuk. Felöntjük 6-7 dl vízzel és 20 percig főzzük, szerecsendióval fűszerezzük. Botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a rizstejszínt, felforraljuk, de már nem főzzük. Darabolt főtt gesztenyével tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek