A gombás-tejszínes sertésszelet egy krémes ragu. Köretként tésztafélékkel ajánljuk kiegészíteni, hogy a szaftos ragut a köret magába szívhassa, harmonikus ízvilág alakulhasson ki. A szaftos sertésszelet remek kiegészítője a gomba, egy kis különlegességet visz a megszokott ízvilágba a petrezselyem. Ízlés szerint készíthető vöröshúsból, vadhúsból is, ebben az esetben azonban hosszabb sütési időkkel kell számolnunk! Káposztasalátával kiegészítve teljes főfogásként tálalható a gombás-tejszínes sertésszelet csőtésztával.
Hozzávalók:
- 400 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 300 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál morzsolt petrezselyemzöld
- 3 dl víz
- 4 evőkanál oliva olaj
- ízlés szerint só, bors
- 6 szelet sertéskaraj
- 500 g csőtészta vagy penne
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd oliva olajon mindkét oldalát pár perc alatt hirtelen megsütjük. A hússzeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, alufóliával letakarva 180 C°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt puhára sütjük, majd fólia nélkül 200 fokon még további 10 percig sütjük.
A megmaradt oliva olajon a felkockázott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Együtt pároljuk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt tovább főzzük. Amikor a gomba megpuhult, a főzőtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a gombához öntjük. Átkeverjük és megszórjuk petrezselyemmel.
A csőtésztát sós vízben kifőzzük. A hússzeletekre kanalazunk a gombás mártásból és a tésztával tálaljuk. Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!