Mentás-mézes-rumos görögdinnyeleves

Görögdinnyeleves

A görögdinnye sokak egyik kedvenc nyári gyümölcse. Magas víztartalmának köszönhetően hűsít és felfrissít, megóv a kiszáradástól a nagy melegben is. A görögdinnye fogyasztásának további előnyeit külön bejegyzésben foglaltuk össze. Ez a görögdinnyeleves aromás, illatos, íze gyümölcsös, a görögdinnyéhez hasonlóan remekül hűsít egy forró nyári napon. Ha nyáron nem tudsz forró ételeket enni, de nem érzed teljesnek az ebédet leves nélkül, ez a recept remek választás. Elkészítése roppant egyszerű, hiszen ez a görögdinnyeleves még főzést sem igényel! Ha kíváncsi vagy további görögdinnyés receptekre, készítsd el görögdinnyés előétel receptünket is!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg görögdinnye felkockázva, kimagozva
  • 2 ek. vanillincukor (vagy 1 db vaníliarúd)
  • 7-8 db friss mentalevél
  • 1 dl rum (alkoholmentes változatnál 1 ek. rumaroma)
  • 5-6 ek. méz
  • 5 dl hideg víz
  • 1 db citrom frissen facsart leve

Elkészítés:

A felkockázott dinnyét a rummal vagy rumaromával, vanillincukorral, aprított mentalevéllel és mézzel elkeverjük, és lefedve egy napig hűtőben pihentetjük. Másnap hozzáadjuk a vizet és a citrom levét, majd összeturmixoljuk. Hidegen tálaljuk. Tálaláskor még néhány mentalevéllel díszítjük.

Ha ódzkodunk az édes levesektől, a görögdinnyeleves akár desszertként is felszolgálható. Egy kerti partin például az alkoholos változata afféle smoothie-koktélként is megállja a helyét. Gyerekeknek alkoholmentesen jéggel összeturmixolva jégkásaként is adható ez a különleges ízvilágú finomság.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek