Görögdinnyés pohárdesszert

Görögdinnyés pohárdesszert

Ez egy igazán egészséges pohárdesszert sok gyümölccsel, egészséges zsírokkal, színezőanyagok nélkül. Ráadásul mókás dinnyés megjelenése által a gyerekek kedvencévé válhat! A görögdinnyés pohárdesszert nem csak küllemre, hanem ízre is dinnyés, gyümölcsös, ezért igazi nyári édesség. Uzsonnára, vagy ebéd utáni nasiként tökéletes lehet. Olyan egyszerű elkészíteni, hogy nyáron akár állandóan lapulhat belőle a hűtőszekrényben!

Hozzávalók (4 pohárhoz):

A zöld réteghez:

  • 3 avokádó
  • 10 citromfűlevél
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. citromlé
  • kevés víz

A fehér réteghez:

A piros réteghez:

Továbbá:

  • 2×20 g zselatinpor
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg olvasztott étcsoki

Elkészítés:

A zöld réteghez az avokádót, citromfűlevelet, porcukrot és citromlevet kevés vízzel összeturmixoljuk. A fehér réteghez a csokit felolvasztjuk, a vanillincukros langyos tejben elvegyítjük. A piros réteghez a kimagozott dinnyét porcukorral és citromlével összeturmixoljuk.

A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd fokozatosan felmelegítjük. Ha már langyos, „nyúlós”, a zöld krémhez 10 teáskanálnyit, a fehérhez 6 teáskanálnyit adunk, a többit pedig a dinnyés masszához keverjük. A krémeket a hűtőbe tesszük kicsit dermedni.

Ha már szilárdulnak a krémek, pohárba rétegezzük a zöld, majd rá a fehér réteget. Ha ez kész, olvasztott étcsokiba mártott fogpiszkálóval cseppecskéket rajzolunk a pohár belső falára (ez lesz a díszítés “mag”). 10 perc hűtés után mehet rá a piros réteg.

Kész pohárkrémeket jól lehűtjük, és már kínálhatjuk is a dinnyét mintázó, hűs pohárdesszertet.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek