Ez egy igazán egészséges pohárdesszert sok gyümölccsel, egészséges zsírokkal, színezőanyagok nélkül. Ráadásul mókás dinnyés megjelenése által a gyerekek kedvencévé válhat! A görögdinnyés pohárdesszert nem csak küllemre, hanem ízre is dinnyés, gyümölcsös, ezért igazi nyári édesség. Uzsonnára, vagy ebéd utáni nasiként tökéletes lehet. Olyan egyszerű elkészíteni, hogy nyáron akár állandóan lapulhat belőle a hűtőszekrényben!
Hozzávalók (4 pohárhoz):
A zöld réteghez:
- 3 avokádó
- 10 citromfűlevél
- 2 ek. porcukor
- 2 ek. citromlé
- kevés víz
A fehér réteghez:
- 2 dl tej
- 1 tábla olvasztott fehércsoki
- 1 ek. vanillincukor
A piros réteghez:
- kb. fél kg görögdinnye
- 2 ek. porcukor
- 2 ek. citromlé
Továbbá:
- 2×20 g zselatinpor
- 1,5 dl víz
- 5 dkg olvasztott étcsoki
Elkészítés:
A zöld réteghez az avokádót, citromfűlevelet, porcukrot és citromlevet kevés vízzel összeturmixoljuk. A fehér réteghez a csokit felolvasztjuk, a vanillincukros langyos tejben elvegyítjük. A piros réteghez a kimagozott dinnyét porcukorral és citromlével összeturmixoljuk.
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd fokozatosan felmelegítjük. Ha már langyos, „nyúlós”, a zöld krémhez 10 teáskanálnyit, a fehérhez 6 teáskanálnyit adunk, a többit pedig a dinnyés masszához keverjük. A krémeket a hűtőbe tesszük kicsit dermedni.
Ha már szilárdulnak a krémek, pohárba rétegezzük a zöld, majd rá a fehér réteget. Ha ez kész, olvasztott étcsokiba mártott fogpiszkálóval cseppecskéket rajzolunk a pohár belső falára (ez lesz a díszítés “mag”). 10 perc hűtés után mehet rá a piros réteg.
Kész pohárkrémeket jól lehűtjük, és már kínálhatjuk is a dinnyét mintázó, hűs pohárdesszertet.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!