Bár a salátákról gyakran azt gondoljuk, hogy az unalmas fogások közé tartozik, ám ez nagy tévedés. Csupán néhány izgalmas alapanyagra van szükségünk, és máris egy igazi ízbomba állítható össze, méghozzá percek alatt. Ezúttal a jégsaláta mellé gránátalmát párosítottunk, hogy különleges ízélményben legyen részünk. A jégsaláta fogyasztásának számos előnye van, hiszen többek között serkenti az anyagcserét, és magas víztartalmának köszönhetően hidratál is.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb fej jégsaláta
- 1 db érett gránátalma
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg majonéz
- 1 ek. mustár
- 2 ek. citromlé
- 2 dl tejföl
- 2 ek. cukor vagy édesítő
Elkészítés:
A salátát megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a gránátalma magokat, majd elkészítjük hozzá a tartármártást. Összekeverünk majonézt, tejfölt, citromlevet, mustárt, cukrot és kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a jégsalátához. Gépsonkát szelünk bele, de a sonkatekercseket külön is tálalhatjuk a saláta mellé.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!