A gránátalma egy szintén izgalmas gyümölcs, ami általánosan elérhető lett hazánkban. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek lassítják az öregedést. Ami igazán fontos a téli napokon a magas C-vitamin tartalma, ami erősíti az immunrendszert, és annak az ellenálló képességét. K-vitamin tartalma a csontok erősségének fenntartásában fontos.
Ha egy könnyed, egészséges ebédet választanál mára, ezt a receptet csak ajánlani tudjuk.
Hozzávalók:
- 300 g kuszkusz (durvára őrölt
- 2 marék mazsola
- 8 db magnélküli szárított datolya
- 4 evőkanál mandulapehely
- 1 db közepes gránátalma magja és leve
- 3 evőkanál vaj
- 4 evőkanál cukor (elhagyható)
- 2 teáskanál fahéj
- csipet só
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk, a kuszkuszra 400 ml forró vizet öntünk, amibe beleteszünk egy csipet sót. A datolyát csíkokra vágjuk, a gránátalmából kiszedjük a magokat. A mandulapelyhet szárazon világosbarnára pirítjuk. A még meleg kuszkuszhoz adjuk a vajat, a leszűrt mazsolát, a datolyát és a gránátalma magját. Jön hozzá még a fahéj, a mandula, a cukor és a gránátalma kicsurgott leve. Óvatosan összeforgatjuk a hozzávalókat. Lehet melegen tálalni, de hidegen is nagyon finom!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!