Gránátalmás muffin

A gránátalma bár nem olyan elterjedt hazánkban, mégis számos érv szól amellett, hogy fogyasszuk ezt a különleges gyümölcsöt. Többek között hozzájárul a szív- és érrendszer védelméhez, hiszen csökkenti a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának valószínűségét. Emellett számos kutatást azt is bebizonyította, hogy a gránátalma képes támogatni a rákos betegségek megelőzését, valamint a kezelését is. A gránátalma magas C-vitamintartalma immunerősítő hatású, míg a benne található antioxidánsok felveszik a harcot a bőr öregedésével. Ugye, hogy milyen sok mindenre képes egy ilyen egyszerű gyümölcs? Ha ezek után Te is kipróbálnád, akkor kezd ezzel az egyszerű, de mégis ízletes gránátalmás muffinnal.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojást a cukorral felhabosítjuk, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporos lisztet. Ezután hozzákeverjük a gránátalmamagokat, az apróra vágott étcsokit és a kókuszt. Muffin formába adagoljuk a tésztát és 170 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek