Gránátalmás sajttorta

Te ismered a gránátalma eredetének történetét? A görög mitológiához erősen köthető gyümölcsöt Aphrodité gyümölcsének is szokás nevezni. A hiedelem szerint Aphroditéhez előszeretettel kertészkedett és ennek következtében ültetett el néhány magot Ciprus szigetén, melyből később a gránátalma lett. Azonban mégis Hérának szentelték a gyümölcsöt, mivel számos tulajdonságát átruházta a gyümölcsre.

Ha pedig ezek után megkívántad a gránátalmát bátran próbáld ki ezt a finom sajttorta receptet.

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 250 g mascapone
  • 2 dl tejszín
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 ek. rum aroma
  • 3 ek. cukor
  • 10 g zselatinfix
  • 1 db gránátalma
  • 1 cs. gyümölcskocsonya por (piros)

Elkészítés:

Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a liszttel és a darált dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A krémhez a tejszínt kikeverjük a vaníliás cukorral, rumaromával, majd hozzáadjuk a zselatinfixet. Kemény habbá verjük, majd mehet hozzá a mascapone. A krémet a tésztára simítjuk. A gránátalma magját rászórjuk, a gyümölcszselét elkészítjük és ráöntjük. Legalább 1-2 órát dermesztjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek