Te ismered a gránátalma eredetének történetét? A görög mitológiához erősen köthető gyümölcsöt Aphrodité gyümölcsének is szokás nevezni. A hiedelem szerint Aphroditéhez előszeretettel kertészkedett és ennek következtében ültetett el néhány magot Ciprus szigetén, melyből később a gránátalma lett. Azonban mégis Hérának szentelték a gyümölcsöt, mivel számos tulajdonságát átruházta a gyümölcsre.
Ha pedig ezek után megkívántad a gránátalmát bátran próbáld ki ezt a finom sajttorta receptet.
Hozzávalók:
A krémhez:
- 250 g mascapone
- 2 dl tejszín
- 20 g vaníliás cukor
- 1 ek. rum aroma
- 3 ek. cukor
- 10 g zselatinfix
- 1 db gránátalma
- 1 cs. gyümölcskocsonya por (piros)
Elkészítés:
Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a liszttel és a darált dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A krémhez a tejszínt kikeverjük a vaníliás cukorral, rumaromával, majd hozzáadjuk a zselatinfixet. Kemény habbá verjük, majd mehet hozzá a mascapone. A krémet a tésztára simítjuk. A gránátalma magját rászórjuk, a gyümölcszselét elkészítjük és ráöntjük. Legalább 1-2 órát dermesztjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!