Grapefruitos kuglóf cukormázzal

Grapefruitos kuglóf

A grapefruitos kuglóf enyhén savanykás-kesernyés, frissítő édesség. Cukormázzal az igazi, hiszen így adja ki a cukor kontrasztja a citrusos ízeket. Készíthető kuglófformában, de annak hiányában akár kerek tortaformában is. Ez a könnyed kuglóf a kevésbé édesszájúak kedvence lesz, számukra a cukormáz elhagyható a receptből. A grapefruitos kuglóf ideális uzsonnára vagy tízóraira, hiszen nem túl laktató, nem üli meg a gyomrot.

Hozzávalók a kuglófhoz:

A mázhoz:

Elkészítés:

A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a többi hozzávalót: a tejet, a finom- és réteslisztet, a sütőport, a grapefruitlét. Addig keverjük, amíg szép sima, lágy tésztát nem kapunk.

A kuglóf formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig, tűpróbáig sütjük.

Amíg sül a kuglóf, elkészítjük a mázat. A grapefruit levébe annyi porcukrot keverünk, hogy sűrű, lassan folyó cukormázat kapjunk.

Ha megsült a kuglóf, hagyjuk kihűlni és csak ezután vegyük ki a formából! Csorgassuk a tetejére a mázat és már szeletelhetjük is!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek