Édességből sosem elég! Ha azonban valaki nem kedveli a túlzottan édes, már-már gejl ízeket, akkor azoknak ez a torta tökéletes választás lehet. A desszert fanyarságát a grapefruit adja, amiből egyaránt kerül a tésztába és a torta tetejére is. A recept különlegessége, hogy a bátrabbak, akár egy kis gint is használhatnak, ami által a kesernyés, de mégis harmonikus ízélményt garantálttá válik. Tegyél egy próbát ezzel a grapefruit polentatortával és emeld új szintre a gyümölcsben rejlő lehetőségeket.
Hozzávalók:
- 450 g puha vaj
- 450 g cukor
- 2 db grapefruit
- 1 db vaníliarúd
- 450 g mandulaliszt
- 1 ½ tk. sütőpor
- ¼ tk. só
- 225 g kukoricadara
- 6 db tojás
A tetejére:
- 250 g keserű narancslekvár
- 40 ml gin (elhagyható)
- 1 db grapefruit
Elkészítés:
A puha vajat, a cukrot, 2 grapefruit reszelt héját és a vaníliarúd kikapart magját robotgéppel kihabosítjuk. A mandulalisztet, a sütőport és a sót is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a tojásokat egyesével hozzáadjuk. Jöhet bele 1 grapefruit leve, majd a kukoricadara. A masszát 30 cm-es tortaformába tesszük, és 160 fokon kb. 70-85 percig sütjük. Ha a teteje enyhén megnyomva már nem remegős, akkor kész. A tetejét narancslekvárral megkenjük (kevés gint is tehetünk bele) és grapefruit szeletekkel díszítjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!