Grapefruitos polentatorta

Édességből sosem elég! Ha azonban valaki nem kedveli a túlzottan édes, már-már gejl ízeket, akkor azoknak ez a torta tökéletes választás lehet. A desszert fanyarságát a grapefruit adja, amiből egyaránt kerül a tésztába és a torta tetejére is. A recept különlegessége, hogy a bátrabbak, akár egy kis gint is használhatnak, ami által a kesernyés, de mégis harmonikus ízélményt garantálttá válik. Tegyél egy próbát ezzel a grapefruit polentatortával és emeld új szintre a gyümölcsben rejlő lehetőségeket.

Hozzávalók:

A tetejére:

  • 250 g keserű narancslekvár
  • 40 ml gin (elhagyható)
  • 1 db grapefruit

Elkészítés:

A puha vajat, a cukrot, 2 grapefruit reszelt héját és a vaníliarúd kikapart magját robotgéppel kihabosítjuk. A mandulalisztet, a sütőport és a sót is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a tojásokat egyesével hozzáadjuk. Jöhet bele 1 grapefruit leve, majd a kukoricadara. A masszát 30 cm-es tortaformába tesszük, és 160 fokon kb. 70-85 percig sütjük. Ha a teteje enyhén megnyomva már nem remegős, akkor kész. A tetejét narancslekvárral megkenjük (kevés gint is tehetünk bele) és grapefruit szeletekkel díszítjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek