A zöldségek egyik legízletesebb fogyasztási módja a grillezés. A grill zöldséges saláta ötvözi a grill zöldségek telt ízeit, a friss hideg zöldek üdeségét és a csirkemellcsíkok fűszeres-olajos zamatát. A grill zöldséges saláta remek választás kerti partikhoz, de akár egy könnyed nyári vacsorára is felszolgálható. Bája a sokoldalúságában rejlik, hiszen mindig lehet más zöldségeket grillezni hozzá, illetve bármilyen salátaágyon tálalható ez az étel. A grill zöldséges saláta ráadásul nagyon egészséges és sokféle étrendbe könnyen beilleszthető, így a diétázóknak sem kell kihagynia ezt az ízharmóniát!
Hozzávalók a fűszeres csirkemellhez:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 dl kukoricaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szárított bazsalikom
- 1 kk. chilipehely
- 1 ek. szárított metélőhagyma
- só, bors ízlés szerint
A grill zöldséghez:
- 1 adag grill zöldség
- 50 ml salátaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Ráöntjük a fokhagymás olajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk metélőhagymával és chilipehellyel. Jól átforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A pácolódás után grillen vagy serpenyőben szép pirosra sütjük.
A grill zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd salátaolajon hirtelen átpirítjuk. Figyeljünk arra, hogy a különböző zöldségeknek eltérő sütési idei lehetnek! A sárgarépa például tovább kell süljön, mint a cukkini. A padlizsán érdemes sütés előtt lesózni és megvárni, amíg kiadja a levét, így nem lesz keserű megsütve.
További grillezési tippekért olvasd el korábbi bejegyzésünket a témában!
Mikor befejeztük a grillezést, ideje összeállítani a fogást. A zöldségeket a csirkemellcsíkokkal rukkolaágyon tálaljuk, tetejét megszórhatjuk metélőhagymával, sajttal vagy akár olajos magvakkal is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!