Grill zöldséges saláta pirított csirkemellcsíkokkal

Grill zöldséges saláta csirkemellcsíkokkal

A zöldségek egyik legízletesebb fogyasztási módja a grillezés. A grill zöldséges saláta ötvözi a grill zöldségek telt ízeit, a friss hideg zöldek üdeségét és a csirkemellcsíkok fűszeres-olajos zamatát. A grill zöldséges saláta remek választás kerti partikhoz, de akár egy könnyed nyári vacsorára is felszolgálható. Bája a sokoldalúságában rejlik, hiszen mindig lehet más zöldségeket grillezni hozzá, illetve bármilyen salátaágyon tálalható ez az étel. A grill zöldséges saláta ráadásul nagyon egészséges és sokféle étrendbe könnyen beilleszthető, így a diétázóknak sem kell kihagynia ezt az ízharmóniát!

Hozzávalók a fűszeres csirkemellhez:

A grill zöldséghez:

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Ráöntjük a fokhagymás olajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk metélőhagymával és chilipehellyel. Jól átforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A pácolódás után grillen vagy serpenyőben szép pirosra sütjük.

A grill zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd salátaolajon hirtelen átpirítjuk. Figyeljünk arra, hogy a különböző zöldségeknek eltérő sütési idei lehetnek! A sárgarépa például tovább kell süljön, mint a cukkini. A padlizsán érdemes sütés előtt lesózni és megvárni, amíg kiadja a levét, így nem lesz keserű megsütve.

További grillezési tippekért olvasd el korábbi bejegyzésünket a témában!

Mikor befejeztük a grillezést, ideje összeállítani a fogást. A zöldségeket a csirkemellcsíkokkal rukkolaágyon tálaljuk, tetejét megszórhatjuk metélőhagymával, sajttal vagy akár olajos magvakkal is.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek