A grillezett csirkemell gyors és egyszerű fehérjeforrás, azonban nem megunhatatlan. Ha szereted a csirkemellet, de unod a natúr grillezett csirkemellet, dobd fel egy extravagáns szósszal és egy egzotikus páccal! Ez a grillezett csirkemell édes, az almaszósz szintén édes, ugyanakkor savanykás és fanyar is egyszerre. A kettő együtt igazi ízkavalkád lesz az ebédlőasztalon! Körettel kiegészítve teljes értékű fogást kapunk. Te kóstoltad már?
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
A páchoz:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár (dijoni)
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
A szószhoz:
- 1 db nagy piros alma
- 1 db grapefruit leve
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, vanília, fahéj keveréke
- 1 mokkáskanál tápiókakeményítő
- 0,5 dl mandulatej
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük. A páchoz a mustárt kikeverjük a citromlével, hozzáadjuk a mézet, majd az olajat. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk. Egyenletesen bevonjuk a hússzeleteket a páccal. Kis pihentetés után kíméletesen, nehogy a méz miatt megégjen, grillserpenyőben szép pirosra sütjük.
Az almát megtisztítjuk, felkockázzuk. A grapefruit levét kifacsarjuk és az almára öntjük, ízesítjük a fűszerekkel, majd feltesszük főni. Amikor az alma puhára párolódott, a mandulatejben elkeverjük a tápiókakeményítőt, az almára öntjük, jól elkeverjük és már le is kapcsolhatjuk alatta a hőt.
A grillezett csirkemellet a grapefruitos almaszósszal és hasábburgonyával tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!