Gyömbéres, diós tészta birsalmasajttal

A hideg idő közeledtével egyre több háztartásnak lesz állandó vendége a gyömbér. Amellett, hogy kitűnő megoldás gyomorpanaszok esetére is, a téli időszakban immunerősítő hatását is ki tudjuk használni. Mézzel illetve citrommal keverve pedig nemcsak a torokfájdalmat tudjuk megszüntetni, hanem a köhögést is.

Hozzávalók:

  • 400 g száraztészta (kocka vagy metélt)
  • 1 ek. olvasztott vaj vagy margarin
  • pici
  • 4 l víz a főzéshez
  • 160 g darált dió
  • 80 g cukor
  • kis darab gyömbér
  • 80 g birsalmasajt (vagy ízlés szerint aszalt gyümölcs)

Elkészítés:

A vizet feltesszük forrni, megsózzuk és kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük és összekeverjük a vajjal. A darált diót megcukrozzuk, a birsalmasajtot apróra vágjuk. A tésztára szórjuk és ráreszeljük a meghámozott gyömbért.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek