Sokan csak pulykacombot, pulykaszárnyat sütnek, mert ezeket a bőr megfelelően szaftosan tartja sütés közben. A pulykamell valóban száraz lehet, ha nem megfelelően készítik el. A pácolt húsokkal azonban nem lehet melléfogni! Ezzel a különleges, kissé édes ízvilággal bárkit lenyűgözhetsz! A különleges páccal készült, egészben sült pulykamell igazán mutatós az ünnepi asztalon, de a hétköznapi étkezéseket is bearanyozza. Fogyasztható melegen körettel, de hidegen is mennyei szendvicsekhez felvágott helyett, vagy akár salátákban is kiváló fehérjeforrás lehet.
Hozzávalók:
- 850 g pulykamell filé
- 2 evőkanál oliva olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Alaposan megmossuk a pulykamell filét. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, először a folyékony alapanyagokat, majd a fűszereket is. Ez lesz a húspác. A pulykahúst jó alaposan bekenjük, mindenhol alaposan beledörzsölve a pácot. Ezután sütőzacskóba helyezzük és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük a pulykamellet. A legjobb, ha egész éjszaka pácolódik, de 3-4 óra is elegendő.
A kellő idő elteltével vegyük ki a hűtőből a pulykamellet, majd helyezzük egy tepsibe (a sütőzacskóból ne vegyük ki). 200 °C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel süssük 15 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 170 °C-ra és süssük további 45 percig. Az így elkészült pulykamellet hagyjuk a zacskóban kihűlni, ezután kicsomagolhatjuk és szeletelhetjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!