A gyors süti nem csak gyorsan sül meg, de az előkészületek sem igényelnek hosszú órákat. Az egyszerű kevert tésztát akár robotgéppel akár kézzel gyorsan össze lehet dolgozni, nem kell lapokkal vagy krémekkel bajlódni. Ha ennél valami édeset, de nincs fél napod az elkészítésére, ez a gyors süti recept Neked szól! Cseresznye helyett más idénygyümölcsökkel is készíthető, például eperrel, őszibarackkal, szilvával.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 200 g porcukor
- 300 ml tej
- 4 db tojás
- 200 ml olaj
- 12 g sütőpor
- ½ kávéskanál szódabikarbóna
- 250 g túró
- 10 g vanillincukor
- ízlés szerint cseresznye
Elkészítés:
A túrót a vanillincukorral összetörjük és félretesszük a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint 1 citrom vagy narancs héját is belereszelhetjük, hiszen a túróval harmonizálnak a citrusos ízek. A túrót hagyjuk összeérni az ízesítésekkel.
Egy tálban összekeverjük az olajat, a tejet, a tojást és a cukrot. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket a tejes tojásos masszához. Alaposan összedolgozzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A tésztába kimagozott cseresznyét dobálunk és a tetejére kanalazzuk a vaníliás túrót. 180°C-on kb. 35 percig sütjük. Akkor van készen, mikor a gyors süti tetején a túró színe aranybarnára változik.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!