Készülünk a nyárra és ilyenkor jobban figyelünk az alakunkra. Ezért néha a napi fogások között előfordul a saláta. Ennek most egy jól összeválogatott salátamix az alapja és könnyed hússal dobtuk fel. Gyors elkészítése miatt a nap bármely szakaszában fogyaszthatjuk. Akár még egy kis tojással feldobható, ha szeretitek.
Reméljük tetszett Nektek ez a recept is!
Hozzávalók:
- 140 g salátamix
- 1 db kis lilahagyma
- ½ db kaliforniai piros paprika
- 400 g fehérbab konzerv
- 160 g olívaolajos tonhalkonzerv
- ízlés szerint só, citromlé, olívaolaj
Elkészítés:
A lilahagymát és a kaliforniai paprikát vékony szeletekre vágjuk. Egy tálba öntjük a salátamixet, hozzáadjuk a hagymát, paprikát, a leszűrt és leöblített babot és a tonhalat. Ráöntjük az olajat a tonhalkonzervből vagy használhatunk olívaolajat is. Sózzuk, citromlével meglocsoljuk és összekeverjük. Fogyasztás előtt kicsit várjunk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!