Gyros tál édesburgonyával

A gyrosról sokan azt gondolják, hogy lehetetlen otthon finoman elkészíteni. Mi azonban ezzel a recepttel szeretnénk rácáfolni, és biztatni az házi gyrosozásra. Ezúttal a hagyományos verziót egy kicsit fedobtuk, hogy mindig legyen valamilyen újdonság az asztalotokon. A megszokottakkal ellentétben érdemes kipróbálni ezt a mennyei fogást édesburgonyával is. Az édeskés aroma tökéletes egyensúlyba kerül a joghurt savanykás ízével, ami az étel különlegességét megadja. Az egészséges életmód jegyében az édesburgonya mellett fogyasszunk a gyros tálhoz salátamixet is. A recept

Hozzávalók:

A páchoz:

A pulykahúst csíkokra vágjuk. 1, 5 dl olajban elkeverjük a fűszereket és hozzáadjuk a húst. Pár óráig hagyjuk pácolódni. Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A joghurtot, tejfölt, citromlphotoevet, cukrot, kaprot, zúzott fokhagymát sózzuk, borsozzuk és az uborkával elkeverjük. Felhevített serpenyőben a húst lepirítjuk és fedő alatt hagyjuk még párolódni. Az édesburgonyát forró olajban kisütjük. Salátamix-szel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek