Gyümölcstorta kivivel és vaníliakrémmel

Gyümölcstorta kivivel és vaníliakrémmel

A gyümölcstorta sok családban kedvelt születésnapi, névnapi sütemény. Leggyakrabban vaníliás krémmel készül és vegyes idénygyümölcsökkel díszítik. Ez az egzotikus változat a kivi savanykás-édes ízét harmonikusan párosítja az édes vaníliakrémmel. Hagyományos piskóta helyett arányaiban több nedves hozzávalóból készülő torta alappal készül, hogy tovább elálljon kiszáradás nélkül. Díszíthető tejszínhabbal, de csak a gyümölccsel a tetején is gyönyörű ez a kivis gyümölcstorta.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a porcukrot és felhabosítjuk. Hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd az olajat és 1-2 percig keverjük. A sütőporos lisztet a tojásos keverékhez szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!

A tortaformát vajjal kikenjük, lisztezzük és belesimítjuk a masszát. Légkeveréses sütőben 150 °C-on 20 percig sütjük.  A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, hogy egyenletesen hűljön a torta alap.

A vanília krémport hideg tejjel elkeverjük és a kihűlt tésztára kanalazzuk. A krémet elsimítjuk és a felkarikázott kivivel kirakjuk. A gyümölcsök tetejét bevonjuk tortazselével, a tortát hűvös szobában vagy hűtőszekrényben hűtjük tálalásig.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek