A gyümölcstorta sok családban kedvelt születésnapi, névnapi sütemény. Leggyakrabban vaníliás krémmel készül és vegyes idénygyümölcsökkel díszítik. Ez az egzotikus változat a kivi savanykás-édes ízét harmonikusan párosítja az édes vaníliakrémmel. Hagyományos piskóta helyett arányaiban több nedves hozzávalóból készülő torta alappal készül, hogy tovább elálljon kiszáradás nélkül. Díszíthető tejszínhabbal, de csak a gyümölccsel a tetején is gyönyörű ez a kivis gyümölcstorta.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál forró víz
- 3 evőkanál olaj
- 15 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 cs. vanília ízű krémpor (vagy pudingpor)
- 300 ml hideg tej
- 5-6 db kivi
- 1 cs. tortazselé
Elkészítés:
Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a porcukrot és felhabosítjuk. Hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd az olajat és 1-2 percig keverjük. A sütőporos lisztet a tojásos keverékhez szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!
A tortaformát vajjal kikenjük, lisztezzük és belesimítjuk a masszát. Légkeveréses sütőben 150 °C-on 20 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, hogy egyenletesen hűljön a torta alap.
A vanília krémport hideg tejjel elkeverjük és a kihűlt tésztára kanalazzuk. A krémet elsimítjuk és a felkarikázott kivivel kirakjuk. A gyümölcsök tetejét bevonjuk tortazselével, a tortát hűvös szobában vagy hűtőszekrényben hűtjük tálalásig.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!