A hagymakrémleves amellett, hogy egy valódi ízbomba, még a szervezetünk is meghálálja a fogyasztását. Egy átlagos méretű hagymában a napi C-vitamin szükségletünk akár 20%-a is megtalálható, arról nem is beszélve, hogy segíti az emésztést és még a vércukorszint szabályozásában is nagy szerepet tölthet be. Ebben a receptben a hagymakrémleves karakterét a tálalás segít tökéletesen előhozni. A cipóba mert levest pakoljuk meg pirított bacon darabokkal és reszeljünk rá sajtot is, hogy garantáltan felejthetetlen élménnyé váljon ez a lakoma.
Hozzávalók:
- 1 ek. zsír
- 5 fej vöröshagyma
- 2 ek. szárított metélőhagyma
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint szerecsendió
- 1 liter víz
- 2 dl főzőtejszín
Tálaláshoz:
Elkészítés:
A hagymát a zsiradékon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a metélőhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót is adhatunk hozzá. 20 percig főzzük. Ha megpuhult a hagyma, beleöntjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük. Egy cipó vagy nagyobb zsemle tetejét levágjuk, közepét kiszedjük és 10 perc alatt 200 fokos sütőben megpirítjuk. Tálaláskor a krémlevest cipóba merjük, tetejét bacon kockával és sajttal megszórjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!