Hagymás-gombás zöldségleves kápia paprikával (glutén- és tejmentes)

A magyar étkezési szokások egyik alapvető eleme a levesek fogyasztása. A felhasznált zöldségek jelentős részében a hőkezelés hatására megemelkedik a vitaminszint, így az egészségünk nagyszerű támogatója lehet egy ilyen fogás. A mai receptben egy igazán színes zöldséglevest hoztunk, amelynek a kápia paprika adja meg a valódi különlegességét. A kápia paprikát régen mérgezőnek tartották, ám azóta valódi hungarikummá nőtte ki magát, melyhez a Szeged környéki termesztők is nagyban hozzájárultak.

Hozzávalók:

Fűszerek:

Elkészítés:

A kókuszzsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott póréhagymát. A vöröshagymát egészben tesszük hozzá, majd jöhet a felkockázott csiperkegomba. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. Felengedjük 3,5-4 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított, felaprított zöldségeket, majd mehet bele a félbevágott kápia paprika is. A felkockázott burgonyát forrás után adjuk hozzá. Tovább fűszerezzük gyömbérrel és medvehagymával. Amikor a zöldségek megpuhultak, a rizsfőzőkrémet elkeverjük a levesben. Felforraljuk és tálaljuk!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek