A tepsis fogások egyszerűek, gyorsan elkészíthetők és nem kell rájuk figyelni sütés közben. Ez a tepsis tarja is hasonlóan egyszerűen elkészíthető. Ráadásul a hagyma és a fokhagyma gazdag ízét jól magába szívja a tarja és a burgonya is. A fűszeres tepsis tarja kiváló vasárnapi ebéd, ünnepi finomság, ami sokkal kevesebb energiát igényel, mint azt a vendégek gondolnák. Kisebb parázsburgonyával sütve a legfinomabb! Tálalásnál savanyúságot, uborkasalátát ajánlunk mellé. Kóstold meg télen is fogyasztható kovászos uborka receptünket, mely kiválóan alkalmas húsok mellé.
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja
- 1,5 kg parázsburgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 0,5 dl olaj
- 2 evőkanál zsiradék
- ízlés szerint só, őrölt bors
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt, szeletelt, csont nélküli sertéstarját megsózzuk. A mustárt, étolajat, préselt fokhagymát, sót, borsot összekeverjük. A húst a keverékkel bekenve hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A burgonyát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Egy tepsit a zsiradékkal kikenünk, beletesszük a burgonyát, rá a húst a maradék páclével együtt, végül a hagymát.
220 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve 60 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-15 percig.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát! Válogass desszert ötleteink közül is!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!