Lusta asszony málnás „rétese” – avagy a hamis málnás rétes receptje

Hamis málnás rétes

Az eredeti rétes hosszadalmas munka eredménye. Elkészítése fárasztó és a siker sosem garantált. Ha egy finom süteményre vágysz, készíthetsz eredeti rétes helyett egyszerű “hamis málnás rétes” névre keresztelt finomságot. Ehhez csak rétegezned kell az alapanyagokat és a sütemény sütés közben szinte “magától összeáll”. A lusta asszony málnás rétese egy különlegesen finom málnás rétes az időigényes nehéz munka nélkül. De ezt a vendégeknek nem kell tudniuk! A különbség szinte fel sem tűnik majd nekik.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük. A tepsit kikenjük vajjal és a lisztes keverék felét a tepsibe szórjuk. A túrót összekeverjük a vanillincukorral, pici reszelt citromhéjjal és egyenletesen eloszlatjuk a lisztes keveréken. Rászórjuk a málnát, erre pedig a lisztes keverék másik felét.

A vajat megolvasztjuk és a liszt tetejére csorgatjuk. A tejet a tojásokkal és a vanillincukorral elkeverjük és a tetejére öntjük. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra és 40-45 perc alatt készre sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarhatjuk.)

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek