A hagyomány brassóit ezúttal új köntösbe öltöztettük. Az egészséges táplálkozás jegyében a hús helyett hallal, míg krumpli helyett édesburgonyával is érdemes lehet kipróbálni ezt a fogást. Az édesburgonya lassítja a szénhidrátok felszívódását, aminek köszönhetően nem fog hirtelen megemelkedni a fogyasztását követően a vércukrunk. Ez pedig összességében azt jelenti, hogy nem fogjuk magunkat legközelebb olyan hamar éhesnek érezni. Kell ennél nagyobb segítség egy diétában? Kutatások szerint az édesburgonyával még diabétesz esetén is fenntarthatjuk az egészséges vércukor szintet.
Hozzávalók:
- 75 dkg afrikai harcsafilé
- 1 kg édesburgonya
- 1 mk. fokhagyma granulátum
- 1 mk. majoránna
- 1 mk. bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
- étolaj
- 1 mk. pirospaprika
Elkészítés:
Az afrikai harcsát ujjnyi csíkokra vágjuk és befűszerezzük. A fokhagyma granulátumot, bazsalikomot, sót, borsot, majorannát és olajat elkeverjük és bevonjuk vele a halszeleteket. Félretesszük és elkészítjük a burgonyát, meghámozzuk és felkockázzuk. Sós vízben feltesszük főni, adunk hozzá kevés rozmaringot. Félpuhára főzzük és leszűrjük. Egy magas falu lábosban olajat hevítünk és a lecsepegtetett édesburgonyát megsütjük. Egy nagyobb serpenyőt szárazon felforrósítunk, és ebbe tesszük a pácolt halszeleteket. Ha már van egy kis kérge, óvatosan megkavarjuk. Ha mindenhol átsült a hal, egy mokkáskanálnyi pirospaprikát hintünk rá. Ízlés szerint még megsózhatjuk, a sült édesburgonyával tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!