Házi almás rétes egyszerűen

A rétes egy olyan sütemény, aminek az elkészítésébe sok ember nem kezd bele, mert azt gondoljuk bonyolult. Mi ezt most evvel a recepttel szeretnénk megcáfolni, és megmutatni milyen egyszerű is tud lenni. A mi esetünkben egy almás töltelék készül,aminek alapja friss, savanykásabb golden alma. Ám ha rétesre gondolunk szóba jöhet még a túrós, meggyes vagy akár tökös.

Reméljük ezzel a recepttel fel tudjuk dobni a napokat a hétvégéhez közeledve!

Hozzávalók:

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés:

A liszthez adjuk a sót. A tojást felverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, majd a liszthez öntjük. Alaposan összedolgozzuk és megdagasztjuk. Megkenjük olajjal, miután gömbölyűre formáztuk. Fóliával lefedjük, és hűvös helyen pihentetjük. Meghámozzuk az almát, kivágjuk a magházat, és lereszeljük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, a fahéjat, a pirított fenyőmagot és a reszelt citromhéjat. A tésztát kétfelé osztjuk és hosszanti irányba téglalap alakúra, vékonyra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a pirított zsemlemorzsa felét, majd a fele almatölteléket. Rúdba feltekerjük, sütőlemezre rakjuk, végét behajtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ugyanígy járunk el a másik lappal is. 40 percig sütjük 180-200 fokon. Amikor kivettük a sütőből, vaníliás porcukorral megszórjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek