Húsgolyók kelkáposztalevélbe töltve

Húsgolyók kelkáposztalevélbe töltve

A töltött káposzta hagyományos magyar étel, azonban világszerte több változata fellelhető más népek konyhájában is. Ez a variáns például belül nyúlós sajttal készül. Különleges formáját kizárólag muffin formába töltve éri el. Készíthető paprikás és “fehér” változatban is, sőt még fokhagymával is ízesíthető. Ha kedveled a töltött káposztát, de megkóstolnál valami újat, készítsd el a egyéb változatait is, például korábbi receptünket, mely szintén kelkáposztába töltve készül.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A káposztaleveleket sós vízben előpároljuk, hogy könnyebb legyen őket tölteni. A muffin sütőformát kikenjük vajjal, és a káposztalevelekkel kibéleljük a mélyedéseket.

A darált húsból tojással, zsemlemorzsával, hagymával, sóval, borssal, őrölt paprikával fasírtmasszát készítünk. Félig megtöltjük vele a levelekkel kibélelt lyukakat. A mozzarella sajtgolyókból egy-egy szeletet a húsra helyezünk, majd befedjük a húsos massza másik felével. A káposztalevelek széleit ráhajtjuk és becsomagoljuk.

Oliva olajjal megspricceljük és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk. Fogyasztáskor tejföllel ízesíthetjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek