Húsgolyók tejszínnel, burgonyaágyon

A ma már sokak által kedvelt burgonya, igen rögös utat járt be, amíg ilyen ismert lett. 1565-ben hozták be a spanyolok Európába, azonban nem fogadták nagy örömmel az emberek. Mivel szárai és levelei mérgezőek, bizalmatlanságot váltott ki belőlük és közel 200 év kellett ahhoz, hogy a tudósok bebizonyítsák, hogy a gumója tényleg fogyasztható. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, illetve számos jótékony hatással bír szervezetünkre kívül is és belül is.

Ha szeretnél valami újdonságot a család elé tenni egy vasárnapi ebéd során, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz a darálthúst, a felkockázott vöröshagymát, a vajat, a tojást, a felaprított petrezselymet, a reszelt fokhagymát és a fűszereket egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. A burgonyát nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. Egy jénait kikenünk vajjal, és beletesszük. Ezután rásorakoztatjuk az elkészített húsgolyókat, majd leöntjük tejszínnel. Közérakjuk a koktélparadicsomot, és a reszelt trappista sajt felével megszórjuk. Letakarva sütjük 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, 50 percig. Ezután rászórjuk a sajt másik felét, és visszatesszük pirulni még 10 percre.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek